Ez a recept akkor született meg, amikor vidékre, szüleimhez mentünk a nővéreimmel, és szerettem volna otthon is egy egészséges-vasárnapi menüt enni. Cuki anyukám is elkezdett most diétázni, így ő is díjazta az ötletemet. Zsemlemorzsa helyett a panírhoz itt zabkorpát, ráadásként pedig natúr kókuszreszeléket használj. A végeredmény még engem is meglepett, mert fenséges!
Most itthon is elkészítettem még egyszer, roppant egyszerű, de finom körettel :)
Hozzávalók:
- 4 nagyobb szelet csirkemell
- panírhoz: kevés teljes kiőrlésű liszt; zabkorpa, kókuszreszelék kb. 50 - 50 g (De mivel duplán panírozunk, ezért inkább több legyen otthon.)
- 2 db tojás
- tojás fűszerezéséhez: só, bors, gyömbér (Mindegyikből nagyjából egy kávéskanálnyi.)
- 0,1 %-os tej
- extra szűz olivaolaj
Elkészítés:
A csirkét vágd vékonyabb szeletekre és jól sózd be. Készítsd elő a panírozáshoz az összetevőket, én szeretem kis edényekbe sorba rakni őket, mert meggyorsítja a folyamatot. Egy mélytányérba teljes kiőrlésű lisztet teszek, egy másikba a két tojást - amit felverek 1 dl tejjel, és ízlés szerint a fűszerekkel - harmadikba zabkorpát és a kókuszreszeléket öntök, majd ezt a kettőt összekeverem.
A csirkeszeleteket forgasd bele a lisztbe, aztán mártsd bele a fűszeres tojásba, aztán a kókuszos-zabos keverékbe. Az utolsó két lépést ismételd meg, és szükség esetén picit nyomkodd rá kézzel a panírt a húsra.
Serpenyőben felhevíted az olajat, és jól süsd át a csirkeszeletek mindkét oldalát, amíg aranybarnára nem sülnek. Ezt most kicsit több olajban süsd ki, hogy jól átsüljön a csirke.
Az eredmény pedig kókuszillatban úszó konyha, és egy finom ebéd!
Köret-tipp:
Én brokkolipürét csináltam, pirított magvakkal. A brokkolit sós vízben puhára főztem, aztán kis natúr joghurttal leturmixoltam, sóval, borssal ízesítettem. A magvakat száraz serpenyőben lepirítom és hozzákeverem a masszához.
Jó étvágyat!
Barbi*
+ Ma is jó idő van, úgyhogy tessék kimenni a szabadba! Hódítsd meg azokat a fránya lépcsőket. :P