Túróval töltött padlizsán
2015. május 06. írta: Kovács Barbi

Túróval töltött padlizsán

Vegáknak kötelező! :)

Extrémen rohanós napokra is ajánlom ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet. Amíg a sütőben sül az ebéd, addig tudsz más teendőkkel foglalkozni vagy akár néhány kitörést csinálni. :D

p2.jpg

Hozzávalók:

- egy szép nagy padlizsán
- zsírszegény túró 200-300 g
- 0.1 %-os kis pohár natúr joghurt
- ízlés szerint oregánó, só
- light mozzarella

- egy evőkanál szőlőmagolaj
+ a túróba keverhetsz metélőhagymát és petrezselymet is (De akár a medvehagymát vagy csemegehagymát is választhatod!)

Elkészítés:

Megmossuk a padlizsánt majd hosszában kettévágjuk. Tulajdonképpen hajót csinálunk belőle, kivágjuk a belsejét, hogy bele tudjuk majd tölteni a túrót. Ne dobd ki a belsejét. :) A túrót (annyit, hogy jól meg tudjuk tölteni mindkét felét a padlizsánnak, nagyjából 200 g-ot) kikeverjük a joghurttal, megsózzuk és fűszerezzük. Én adtam hozzá apróra vágott metélőhagymát és petrezselymet is, mert friss ízt kölcsönöz az ételnek. Tetejére nagyon vékonyan tehetünk mozzarellát, + még egyszer megszórhatjuk oregánóval. Hőálló, kis olajjal kikent edényben sütjük ki, alufóliával letakarva. Mielőtt teljesen megsült - ez 20-25 perc - vegyük le róla az alufóliát, hogy kicsit megpiruljon.

+tipp: a padlizsán belsejét se kell kidobnod, én azt is befűszereztem, kis túrós masszával kikevertem és a padlizsán mellett kisütöttem.

Legközelebb megmutatok egy extrémnek tűnő, de nagyon finom párosítást. Kókusz + zabkorpa + csirke = egészségesen panírozott csirkemell, ami mellesleg nagyon finom.

Jó étvágyat!

Barbi*

A bejegyzés trackback címe:

https://iamfine.blog.hu/api/trackback/id/tr467435672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása