Extrémen rohanós napokra is ajánlom ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet. Amíg a sütőben sül az ebéd, addig tudsz más teendőkkel foglalkozni vagy akár néhány kitörést csinálni. :D
Hozzávalók:
- egy szép nagy padlizsán
- zsírszegény túró 200-300 g
- 0.1 %-os kis pohár natúr joghurt
- ízlés szerint oregánó, só
- light mozzarella
- egy evőkanál szőlőmagolaj
+ a túróba keverhetsz metélőhagymát és petrezselymet is (De akár a medvehagymát vagy csemegehagymát is választhatod!)
Elkészítés:
Megmossuk a padlizsánt majd hosszában kettévágjuk. Tulajdonképpen hajót csinálunk belőle, kivágjuk a belsejét, hogy bele tudjuk majd tölteni a túrót. Ne dobd ki a belsejét. :) A túrót (annyit, hogy jól meg tudjuk tölteni mindkét felét a padlizsánnak, nagyjából 200 g-ot) kikeverjük a joghurttal, megsózzuk és fűszerezzük. Én adtam hozzá apróra vágott metélőhagymát és petrezselymet is, mert friss ízt kölcsönöz az ételnek. Tetejére nagyon vékonyan tehetünk mozzarellát, + még egyszer megszórhatjuk oregánóval. Hőálló, kis olajjal kikent edényben sütjük ki, alufóliával letakarva. Mielőtt teljesen megsült - ez 20-25 perc - vegyük le róla az alufóliát, hogy kicsit megpiruljon.
+tipp: a padlizsán belsejét se kell kidobnod, én azt is befűszereztem, kis túrós masszával kikevertem és a padlizsán mellett kisütöttem.
Legközelebb megmutatok egy extrémnek tűnő, de nagyon finom párosítást. Kókusz + zabkorpa + csirke = egészségesen panírozott csirkemell, ami mellesleg nagyon finom.
Jó étvágyat!
Barbi*