5 perces reggeli tipp!
2015. április 13. írta: Kovács Barbi

5 perces reggeli tipp!

Az ezerarcú zabkorpa

Aki korán kel, az edzeni megy munka előtt... :D Na jó, de előtte egy rövid tipp neked!

Nem tudsz korán felkelni és szereted elcsalni a reggelit? Ne tedd, mert a szervezetednek szüksége van ez energiára. Ilyenkor tökéletes alapanyag a zabkorpa, amit tényleg rengeteg módon elkészíthetsz.

img_20150401_091809_1.jpg

Hozzávalók:

- zabkorpa

- kis gyümölcs (két kedvencem: alma, ribizke)

- folyékony édesítőszerből pár csepp

- natúr vagy görög joghurt vagy akár bio vaníliás (főző)pudding (Dm-ben találtam egy nagyon jó cukormenteset)

Opcionális:

+ diabetikus lekvár, én azzal szoktam megbolondítani, ha nincs otthon gyümölcs (dm, Spar, és még sok helyen, Diabetikus Pacific dzsem)

+ fahéj

Elkészítés ideje: 5 perc

Elkészítés:

Nagyon egyszerű, zabkorpát szórsz a tál aljára, aztán kis vízzel felöntöd, hogy jól ellepje, aztán beteszed 1-2 percre a mikróba. (Tűzhelyen is elkészítheted, de így a leggyorsabb!) A zabkorba magába szívja a vizet, és megduzzad. Amíg még meleg ízesítheted kis édesítőszerrel, de ha a lekváros verzióra szavazol, akkor nem is feltétlenül szükséges. Belevágsz néhány szem gyümölcsöt, összekevered, ráöntesz egy kis natúr joghurtot és kész is.

Barbi*

A bejegyzés trackback címe:

https://iamfine.blog.hu/api/trackback/id/tr817352744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása