Aki korán kel, az edzeni megy munka előtt... :D Na jó, de előtte egy rövid tipp neked!
Nem tudsz korán felkelni és szereted elcsalni a reggelit? Ne tedd, mert a szervezetednek szüksége van ez energiára. Ilyenkor tökéletes alapanyag a zabkorpa, amit tényleg rengeteg módon elkészíthetsz.
Hozzávalók:
- zabkorpa
- kis gyümölcs (két kedvencem: alma, ribizke)
- folyékony édesítőszerből pár csepp
- natúr vagy görög joghurt vagy akár bio vaníliás (főző)pudding (Dm-ben találtam egy nagyon jó cukormenteset)
Opcionális:
+ diabetikus lekvár, én azzal szoktam megbolondítani, ha nincs otthon gyümölcs (dm, Spar, és még sok helyen, Diabetikus Pacific dzsem)
+ fahéj
Elkészítés ideje: 5 perc
Elkészítés:
Nagyon egyszerű, zabkorpát szórsz a tál aljára, aztán kis vízzel felöntöd, hogy jól ellepje, aztán beteszed 1-2 percre a mikróba. (Tűzhelyen is elkészítheted, de így a leggyorsabb!) A zabkorba magába szívja a vizet, és megduzzad. Amíg még meleg ízesítheted kis édesítőszerrel, de ha a lekváros verzióra szavazol, akkor nem is feltétlenül szükséges. Belevágsz néhány szem gyümölcsöt, összekevered, ráöntesz egy kis natúr joghurtot és kész is.
Barbi*