Sonkába tekert spárga
2015. május 17. írta: Kovács Barbi

Sonkába tekert spárga

Nem csak gyönyörű, de ízes és egészséges is! :)

Szerintem ez az étel a pasiknak is elnyeri a tetszését, hiszen nagyon szép sonkával bolondítjuk meg a spárgát!

Hozzávalók:

- zöld spárga 10 szál

- ugyanennyi szelet színhús sonka - Találtam egy nagyon szépet, aminek a fehérjetartalma is nagyon jó, mert a teljes adagban 26 g, szénhidrát csupán 1,0 g, a neve Wein, Schwarzwälder Schinken, glutén és laktózmentes -

- szőlőmagolaj, só + (amit érdemes kipróbálnod) citrombors

Elkészítés:

Gyors és egyszerű. Megpárolod sós vízben a spárgát, -előtte persze a fás végét levágod és megmosod- ha kész, akkor kiveszed és picit lecsöpögteted. 15 perc alatt puhul meg kb. a spárga, főzheted állítva is kötegben egy magas falú edényben, hogy megóvd a rügyeket! Ha nem így teszel, akkor is el tudod finomra készíteni az ételt, lehet, hogy a rügy picit jobban szétfő, de az íze megmarad. :) A sonkákra szórunk pici citromborsot és sót, majd minden egyes spárgát egy szelet sonkába göngyölünk. 

Közben felhevítünk egy serpenyőt, nagyon kevés szőlőmagolajat öntünk bele. A spárgák mindegyik oldalát megsütjük, jól átforgatjuk és kész is. Vigyázzunk, nehogy elégessük a sonkát, mert gyorsan sül.

Tökéletes hét-indító ízélmény.

Ha egyszer meg tudnám nyitni álmaim-egészségtudatos, beülős helyét, akkor ez biztosan felkerülne az étlapra. :) Mellé készíthetsz natúr csirkét, vagy pirított magvakat madársalátával, majdnem mindenhez passzol ez az étel.

Jó étvágyat!

Barbi*

A bejegyzés trackback címe:

https://iamfine.blog.hu/api/trackback/id/tr767468634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása