Brokkolifasírt pirított magvakkal
2015. április 15. írta: Kovács Barbi

Brokkolifasírt pirított magvakkal

Megunhatatlan diétás ebédötlet

A brokkolit nem mindenki szereti, de ez a recept talán még őket is meggyőzheti annyira finom, és laktató. Már számtalanszor elkészítettem, kiváló köretként vagy önmagában is megállja a helyét. Süthetsz mellé csirkét is, vagy ehetsz mellé light mozzarellát, mindegyik tökéletesen illik hozzá.

img_20150319_132336.jpg

Hozzávalók:

- brokkoli (egy egész)

- 2 db tojás vagy pedig tojásfehérje (Én az utóbbit szoktam, vagy 1 db egész tojást)

- 5 ek zabpehely

- 4 ek zabkorpa

- 2 ek napraforgómag

- 1 ek tökmag

- 1 pohár zsírszegény natur joghurt fele

+ opcionális: fenyőmag, szezámmag

- 1 kis csokor petrezselyem (Ne túl sokat, ne ez az íz domináljon.)

- 1 szál metélőhagyma

- só, bors ízlés szerint

- szőlőmagolaj (Ehhez tényleg azt ajánlom, de természetesen megteszi az oliva is)

 

Elkészítés:

Brokkolit rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük. A megfőtt brokkolit robotgéppel turmixoljuk le, adjunk hozzá egy pici natúr joghurtot, úgy könnyebben tudunk vele dolgozni. Én mindig ekkor ízesítem be, hogy az ízek összeérjenek, kicsit sóval borssal megszórjuk majd újra összekeverjük a masszát. A magvakat száraz serpenyőben lepirítjuk, de vigyázzunk ne égessük oda, csak egy picit piruljanak meg.

Fogjuk a hozzávalókat és egy nagy tálban összedolgozzuk. Ha a massza túl folyós lenne, akkor utólag adunk még hozzá zabkorpát, hogy könnyebben formázható legyen. Még itt is ízesíthetjük pici sóval, nehogy íztelen legyen. Kis lapos korongokat formázunk, majd kisütjük. Mindkét oldalát jól megpirítjuk, de itt is figyelünk arra, hogy ne égessük le, mert a zabkorpa könnyen leég. 

Jó étvágyat. :)

Barbi*

A bejegyzés trackback címe:

https://iamfine.blog.hu/api/trackback/id/tr857365542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balázs Andi 2015.07.10. 08:06:27

Zsírszegény natúr joghurtot hol és milyen %osat találtál?

Kovács Barbi 2015.07.10. 09:04:41

Fasten, natúr joghurt 0.1%-os, amit szeretek és használok. Spar, Tescoba mindig van. De Lidl-be is nagyon jó a Lidl natúr joghurt, csak ott ritkán van 0.1%-os!
süti beállítások módosítása