Nagyon szeretem a szaftos-csirkés ételeket, így szerintem kihagyhatatlan a Csicseriborsós csirke.
Egy pikáns, laktató étel, ami mindenkinek ízleni fog, a pasik pedig el lesznek tőle ájulva. Tipikus egyszerű, de nagyszerű ebéd-tipp.
Rövid kis magyarázat, hogy miért jó a csicseriborsó: kitűnő fehérje és kálcium-forrás, rosttartalma is nagyon magas, zsírtartalma alacsony, viszont van benne bőven szénhidrát is, úgyhogy én ezt egytálételként ajánlom, köret nélkül.
Hozzávalók:
- kis konzerv paradicsompüré (Én ebből biót használok, magyar termelői, Tesco-ban kapható, sima natúr, jó az állaga és paradicsomíze van, így valószínűleg az is.)
- 500 g csirkemellfilé
- egy konzerv vagy dobozos natúr csicseriborsó vízben (Ebből is találtam egy nagyon jó minőségűt, dobozos bio és márkája Tesco-s, de nekem nagyon bejött.)
- chili vagy chilipor (Inkább az utóbbit javaslom.)
- só, bors ízlés szerint
- szőlőmag-olaj vagy extra szűz olivaolaj
Nagyon egyszerű a recept is, a csirkét szokás szerint kis kockákra vágjuk, megfűszerezzük (só, bors), aztán elkezdjük megpirítani. Amikor még nincs teljesen kész a husi, akkor hozzáadjuk a csicseriborsót a levével együtt és a kettőt együtt tovább pirítjuk a serpenyőben néhány percig. Aztán fogjuk a paradicsompürét és beleöntjük a serpenyőbe, és jól összekeverjük. Szórunk a most már szószos csirkéhez egy kis chilit is, és tovább sütjük még öt percig alacsonyabb lángon. Jól összesütjük a masszát, és kész is vagyunk. :)
+ ráadás recept az egyik kedvenc receptem - ami a Shop builder oldalán jelent meg -, mert nagyon jó proteinbomba:
Kókusztejszínes csirke
Ilyen egy szinte tökéletes tápanyagtartalom:
Fehérje: 108 gramm
Szénhidrát: 3 gramm (több mint a fele rost)
Zsír: 27 gramm
Videót is találtok hozzá, amiben lelkesen magyarázok, na meg persze főzök:
https://www.facebook.com/shopbuilder/videos/10153498255868764/?pnref=story
Jó étvágyat fiúk, lányok!
Hamarosan újabb videók.
Barbi*