Álom és a valóság...
2015. augusztus 16. írta: Kovács Barbi

Álom és a valóság...

Bátorság

Mindenki életében eljöhet az a pont, amikor rájön, hogy többre képes és többet akar az élettől. Nekem eljött ez a pont, és felmondtam a munkahelyemen. Viszlát kereskedelem, jöhet valami izgalmas, valami nagyon más.

... Gyere, már nagyon várlak! :)

Bevallom kellett a döntésemhez bátorság is, hiszen kilépve a komfortzónámból igyekszem majd megtalálni azt a helyet, ahol a mosolygós, energiával teli Barbit ismerheti meg majd mindenki.

Keresem az "igazit" ahol tényleg hasznos lehetek, ami mellett több időm van a sportra, és egyszerűen élni. Mert hiszem, hogy többre vagyok képes, hiszem, hogy értékes ember vagyok. A sport nagyon fontos az életemben, így most a jövőmet megpróbálom ebbe az irányba -is- terelni.

De persze, ha nyerek a lottón, akkor megnyitom a sportközpontomat, ahol egészségtudatos kávézó is lesz, ott pedig ki tudom élni a receptalkotási hóbortjaimat, amellett, hogy finomakat sütök-főzök.

Na de térjünk vissza a valóságba.

Tudatosabban, jobban akarom csinálni. Nem csak a sportot, az életemet.

Élj tudatosan.

Legyél spontán persze, de szerintem fontos, hogy legyenek terveid, álmaid, amiért megéri küzdeni. Ha olyan szerencsés vagy, hogy épp azt teszed, amit szeretnél, és teljesen elégedett vagy magaddal és azzal, ahogyan éled az életed, profin étkezel, akkor csak olvasd el ezt a kis szösszeneted és tanuld meg igazán értékelni azt, amit már eddig sikerült elérned!

Mert ez igenis nagy dolog, ha tudod, hogy mit szeretnél és folyamatosan teszel is érte! Annyi ember van, aki megelégszik azzal például, hogy milyen teste van, mert hát ez genetika, neki nem lehet jobb, ja és amit imádok, hogy neki nincs ideje! Nagyon sok lusta ember él a világban, akinek számtalan válogatott kifogása van arra, hogy ő mért nem tesz azért, hogy büszke legyen a testére, és úgy egészében a megjelenésére, az életére.

Ne a mának élj! 

Nekem is akadnak néha nehezebb napok, itt van ez a hőség is, legszívesebben bikiniben indulnék neki a városnak, de még edzeni is... Na de nem azért nem teszek így, mert bolondnak néznének, egyszerűen nem szeretem mutogatni magam. Megdolgozok a testemért, de nem azért, hogy mint egy áru mutogassam magam. A másik, hogy még közel sem értem el azt amit szeretnék, ha az sikerül, akkor pucéran fogok rohangálni a városban. Vagy inkább mégsem. ;)

Óhh pedig manapság ez a menő, légy tökéletes és ultratrendi a nap 24 órájában, meg az, hogy úgy élj, mintha nem lenne holnap.

Szerintem ez egy nagy idióta, elcseszett marketingszöveg. Már bocsánat. Ha nincs holnap minek menjek el edzeni, minek robotoljak, miért küzdjek, de nem? Vannak olyan emberek, akik megtehetik, hogy ne tervezzék meg az életüket, de nekik se árt, ha van egy biztos B terv a zsebükben... 

Álmodd meg. Tervezd meg. Valósítsd meg. Éld meg minden pillanatát. Na meg ne add fel az elején.

Érdemes kis célokkal kezdened, mint például a több mozgás, súlyzós-megtervezett edzések, több személyes találkozás a barátokkal. De ha megálmodtál egy Cabriót, és reggelre ott van a kapud előtt, akkor vagy valamit nagyon jól csináltál, vagy fuss. :D

Akarj többet & jobbat!

A másik kedvencem pedig az "Elégedj meg azzal, amid van".

Dehogy! Nem! Én mindig jobbat akarok.

Ha az anyagias oldalát nézzük, mindig kijön olyan újabb technológiai alkotás, amire még előbb utóbb azok is vágyni fognak, akik először felesleges dolognak tartották. Én is ilyen vagyok, kicsit szőrnyű is ha belegondolsz, de ez a fogyasztói társadalom vonzata és annak, hogy egyre több és jobb kütyüt találnak ki.

De ez igaz a sportra is, mert már megint például új edzéstervre vágyom, fejlődni szeretnék, feszegetni akarom a határaimat, ha jön a lehűlés, akkor át is lépem őket. :D

Nyilván ne ess túlzásba, de te sem lehetsz annyira buta, hogy álomvilágban éled az életed, és közben lemaradsz tényleg mindenről.

Például: Most néztem meg egy filmet, ahol a srác annyira zombiként élt, hogy elég sok idő eltelt a filmben, amire észrevette, hogy tényleg zombivá változott a fél város. Morbid példa, és a film is inkább vígjáték, de az üzenete igaz. :)

Életre fel!

+

Holnap felteszek egy igazi egyszerű csirkés receptet, amit én imádok, addig is pihenjetek és kitartást mindjárt jön a lehülééééééééés. 

Barbi*

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iamfine.blog.hu/api/trackback/id/tr567655256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oneta 2015.09.23. 00:44:25

Nagyszerű írás! Nagyon tetszik. Meg is osztom a blogomon ha nem bánod. Tetszik a hozzáállásod.

Kovács Barbi 2015.09.23. 06:50:36

Köszönöm szépen, jó ilyen kedves szavakra ébredni. :)
Persze, nyugodtan!
süti beállítások módosítása