Mandulás-protein zabmuffin
2015. április 09. írta: Kovács Barbi

Mandulás-protein zabmuffin

Isteni zabsüti, ami tökéletes uzsonna, vagy akár tápláló reggeli is lehet.

Hidd el ezentúl simán le tudsz mondani a cukros testvéreiről annyira egyszerű elkészíteni ezt a sütit, hát még elfogyasztani :). Edzésnapokon is kiváló energiaforrás, mert a zabpehely lassan felszívódó, minőségi szénhidrát, és eltelít, így ebédig nem leszel éhes. Rengeteg módon elkészíthető, nem ez lesz az utolsó recept ebben a témakörben.

Elkészítési idő: 40 perc maximum, sütés ideje: 15 perc adagonként

Sütés foka: 180, ha magasabb a hőfok figyelj, hogy ne égesd oda!

*** Ha először készítesz ilyet: Segítségképp leírom azt is, hogy miből milyen fajtát használok, de természetesen rengeteg márka közül válogathattok (Ez nem a reklám helye!), ez az én szubjektív véleményem.

Hozzávalók / 12 muffin jön ki ebből+ néhány zabkeksz formájában is akár vékonyabban öntve:

- 2 tojásfehérje (vagy egy nagy L méretű) *** tojás nélkül is működhet, akkor banánnal javaslom a helyettesítést

- 3 dl tej (0,1 %-osat használok, Riska)

- fél tk szódabikaróna

- 90 g zabliszt (Cerbona finomra őrölt zabpehelyliszt)

- 70 g zabpehely (Kölln teljes kiőrlésű zabpehely, de bármilyen apróbb szemű megfelel!)

- 30 g fehérjepor (Dymatize Elite Whey, íz Toffee, imádom! De bármilyen jó, ízben szerintem csoki-vanília is tökéletes választás a recepthez.)

- folyékony édesítőszer vagy xilit, de nem kell sok! (Cologran folyékony édesítőszer, Lidl-ben kapható, biztos van jobb; drágább, de én ezt szeretem és bevált.)

- étcsokoládé (Wawel diabetikus étcsokoládé, kakaótartalom min. 70%, és cukormentes! Itt figyelj a minőségre és szerintem arra is, hogy ne tartalmazzon cukrot.)

- mandula (Natur-Food, a fő szempont, hogy natúr legyen!) *** Elhagyható, mert sokszor tényleg horror az ára, csinálhatod kókuszreszelékkel, vagy egy pici mákkal is.

Amire még szükséged lesz: muffin sütőforma, vagy szilikonos muffin-formák, de készíthetsz belőle (nem ropogós) kekszet is és akkor a szilikonos sütőpapír is elég!

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt. Amíg a sütőre várunk, addig a hozzávalókat, kivéve a csokit és a mandulát, beleöntöd egy nagy tálba és robotgéppel összekevered lassú fokozaton. Természetesen összekeverheted robotgép nélkül is, de én szeretem ha finomabb az alapja és még utólag szoktam egy pici zabpelyhet beleönteni, hogy legyenek benne zabpehely darabok is. Az adagolásnál adhatsz hozzá több tejet is, nem baj, ha kicsit folyósabb a massza, a zab úgyis megszívja magát. A csokit összetöröd kis darabokra, és a mandulával együtt beleszórod a tálba, fakanállal összekevered az alappal. Kóstolni természetesen ér közben, hiszen ízlés szerint még korrigálhatsz az összetevőkön! ***Tipp: Nincs mozsaram így a csokit én egy kis zacskóba teszem bele és egy sodrófával széttöröm pici darabokra, koleszos megoldás, de a célnak megfelel. :D A tetejére szórhatsz pár mandulát a design kedvéért! Kis formákba beleöntöd a masszát (Nekem 6 szilikonos formám van, így két adagot sütök ki egymás után. Ha teheted szerezz be szilikonos formákat, mert könnyen és gyorsan tisztíthatóak, nem ragad bele a muffin és az ára maximum 1000 Forint, de általában kevesebb) és mehet is a sütőbe! Egy adag nagyjából negyed óra alatt sül ki, és akkor jó ha a közepe puha, de nem folyós, a széle kicsit megpirult. Jó tömör süti lesz belőle, így szinte kicsúsznak a szilikonos formákból! Melegen is finom, de én picit hagyom kihűlni és már fogyasztható is!  Reggel natúr joghurttal is eheted, szerintem nem lehet megunni!

Ha neked sikerült, mindenképpen szólj! ;)

Egészségedre!

Barbi*

A bejegyzés trackback címe:

https://iamfine.blog.hu/api/trackback/id/tr837350904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.