Nem csak gyönyörű, de ízes és egészséges is! :)
Szerintem ez az étel a pasiknak is elnyeri a tetszését, hiszen nagyon szép sonkával bolondítjuk meg a spárgát!
Hozzávalók:
- zöld spárga 10 szál
- ugyanennyi szelet színhús sonka - Találtam egy nagyon szépet, aminek a fehérjetartalma is nagyon jó, mert a teljes adagban 26 g, szénhidrát csupán 1,0 g, a neve Wein, Schwarzwälder Schinken, glutén és laktózmentes -
- szőlőmagolaj, só + (amit érdemes kipróbálnod) citrombors
Elkészítés:
Gyors és egyszerű. Megpárolod sós vízben a spárgát, -előtte persze a fás végét levágod és megmosod- ha kész, akkor kiveszed és picit lecsöpögteted. 15 perc alatt puhul meg kb. a spárga, főzheted állítva is kötegben egy magas falú edényben, hogy megóvd a rügyeket! Ha nem így teszel, akkor is el tudod finomra készíteni az ételt, lehet, hogy a rügy picit jobban szétfő, de az íze megmarad. :) A sonkákra szórunk pici citromborsot és sót, majd minden egyes spárgát egy szelet sonkába göngyölünk.
Közben felhevítünk egy serpenyőt, nagyon kevés szőlőmagolajat öntünk bele. A spárgák mindegyik oldalát megsütjük, jól átforgatjuk és kész is. Vigyázzunk, nehogy elégessük a sonkát, mert gyorsan sül.
Tökéletes hét-indító ízélmény.
Ha egyszer meg tudnám nyitni álmaim-egészségtudatos, beülős helyét, akkor ez biztosan felkerülne az étlapra. :) Mellé készíthetsz natúr csirkét, vagy pirított magvakat madársalátával, majdnem mindenhez passzol ez az étel.
Jó étvágyat!
Barbi*