Elkészítés oka: Nagyon régen ettem túrógombócot, és megkívántam, de persze mindenhol az agyoncukrozott verzióját láttam! :D
Roppant egyszerű elkészíteni az egészséges válozatot és finom reggelinek is, úgyhogy tessék minél előbb kipróbálni!
Gombóc hozzávalók:
- 100 g zabkorpa + 100 g zabpehely
- 400 g zsírszegény túró
- 2 tojás (de lehet csak fehérjével is)
- egy citrom leve vagy negyed bögre 100%-os citromlé
- 1 adag fehérjepor (bármilyen ízű jó)
- folyékony édesítőszer pár csepp
Gombóc külső rétege:
- 3 maréknyi apró zabpehely
- kókuszvaj
- folyékony édesítőszer pár csepp
Keverjük össze a gombóc hozzávalókat és tegyük be a hűtőbe minimum fél órára, de inkább egyre, hogy jól összeálljon a túrós massza.
Elővesszük a hűtőből a gombóc-alapot, közben egy nagyobb edényben vizet forralunk. Vizes kézzel pici gombócokat formálunk majd ezeket beletesszük a forrásban lévő vízbe. Fel fognak szépen úszni a tetejére, de onnantól számítva egy-két percig még hagyjuk a gombócokat, aztán kivesszük egy külön tányérra.
Kéreg:Kevés kókuszvajat felolvasztunk egy serpenyőben majd beleszórunk két maréknyi zabpelyhet plusz ráöntünk néhány csepp édesítőszert. 2 perc alatt megpirul a zabpehely és amíg még meleg forgathatod is bele a kis gombócokat.
Öntetként én vaníliás bio puddingot csináltam, amit a dm-ben szerezhetsz be. De zsírszegény natúr joghurtot vagy zsírszegény tejfölt is használhatsz fahéjjal megbolondítva.
Jó étvágyat! :)
+ Tegnap fotóztunk kicsit barátnőmmel a blogra, -kivételesen rólam, és nem ételről- nem előtte-utána fotó, mert igyekszek inkább a mostani állapotra koncentrálni, na meg a kis céljaimra...:) Remélem tetszeni fog!
Barbi*