Isteni-diétás túrógombóc
2015. április 30. írta: Kovács Barbi

Isteni-diétás túrógombóc

Elkészítés oka: Nagyon régen ettem túrógombócot, és megkívántam, de persze mindenhol az agyoncukrozott verzióját láttam! :D

Roppant egyszerű elkészíteni az egészséges válozatot és finom reggelinek is, úgyhogy tessék minél előbb kipróbálni!

unnamed_4.jpg

Gombóc hozzávalók:

- 100 g zabkorpa + 100 g zabpehely

- 400 g zsírszegény túró

- 2 tojás (de lehet csak fehérjével is)

- egy citrom leve vagy negyed bögre 100%-os citromlé

- 1 adag fehérjepor (bármilyen ízű jó)

folyékony édesítőszer pár csepp

Gombóc külső rétege:

- 3 maréknyi apró zabpehely 

- kókuszvaj

- folyékony édesítőszer pár csepp

Keverjük össze a gombóc hozzávalókat és tegyük be a hűtőbe minimum fél órára, de inkább egyre, hogy jól összeálljon a  túrós massza.

Elővesszük a hűtőből a gombóc-alapot, közben egy nagyobb edényben vizet forralunk. Vizes kézzel pici gombócokat formálunk majd ezeket beletesszük a forrásban lévő vízbe. Fel fognak szépen úszni a tetejére, de onnantól számítva egy-két percig még hagyjuk a gombócokat, aztán kivesszük egy külön tányérra.

Kéreg:Kevés kókuszvajat felolvasztunk egy serpenyőben majd beleszórunk két maréknyi zabpelyhet plusz ráöntünk néhány csepp édesítőszert. 2 perc alatt megpirul a zabpehely és amíg még meleg forgathatod is bele a kis gombócokat.

Öntetként én vaníliás bio puddingot csináltam, amit a dm-ben szerezhetsz be. De zsírszegény natúr joghurtot vagy zsírszegény tejfölt is használhatsz fahéjjal megbolondítva.

Jó étvágyat! :)

+ Tegnap fotóztunk kicsit barátnőmmel a blogra, -kivételesen rólam, és nem ételről- nem előtte-utána fotó, mert igyekszek inkább a mostani állapotra koncentrálni, na meg a kis céljaimra...:) Remélem tetszeni fog!

Barbi*

A bejegyzés trackback címe:

https://iamfine.blog.hu/api/trackback/id/tr467414080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balázs Andi 2015.07.10. 08:14:15

Szia. Ha nincs a birtokomban fehérjepor, kihagyhatom a receptből vagy pótolhatom mással esetleg?

Kovács Barbi 2015.07.10. 09:19:29

Szia. Kihagyhatod, de mindenképpen érdemes kipróbálnod majd fehérjeporral is, mert kevésbé kell édesítened a túrót és jó kis fehérjebomba. :) Tehetsz bele nagyon pici fahéjat akár, vagy igazi vanília kivonatot is!
süti beállítások módosítása