Tojás kicsit másképp avagy Csirkés frittata
2015. április 22. írta: Kovács Barbi

Tojás kicsit másképp avagy Csirkés frittata

Ma nagyon szép tavaszi idő volt, még az idegenekre is rámosolyogtam jókedvemben, úgyhogy jöjjön egy újabb villámrecept. :D

A tojás néha igenis kell! Nagyobb mennyiségben természetesen a tojásfehérje a befutó, amit este is ehetsz nyugodtan, de ebédre vagy reggelire, ha megeszel heti kétszer egy jól elkészített rántottát, vagy fritattatát, akkor azt nagyon jól teszed. :)

De mi az a fritatta? Bár tüsszögésnek is lehet érteni, de valójában nagyon finom sült tojás. Roppant egyszerűen és gyorsan elkészül, úgyhogy ha elfoglalt - dolgozó nő/férfi vagy, akkor sincs kifogás!

img_20150419_095558.jpg

Hozzávalók:

(2 személyre)

- 6 tojás

- 300 g csirkemellfilé

- só, bors, oregánó

- 2 szál metélőhagyma

- 3-4 paradicsom, vagy fél kígyóuborka - de bármilyen zöldség amit szeretsz, én rukkolával csináltam, a következőt spenóttal fogom :)

- 1 bögre tej (0,1%)

- oliva vagy szőlőmagolaj

+opcionális, de szerintem tökéletes hozzávalók

-  1 csomag light mozzarella 

- egy maréknyi natúr sótlan napraforgómag

Sütési idő: maga a fritatta kb 10-15 perc 180 fokon

Elkészítés:

A tojásokat felvered a fűszerekkel és a tejjel. Közben melegítsük be a sütőt, mert most a sütőre és a gázra is szükségünk lesz!  Azt javaslom, hogy minél kisebb csirkefalatokat süss ki serpenyőben, ízlés szerint fűszerezd be, akár adhatsz hozzá chilit is, hogy egy picit markánsabb ízt kapjon. Kevés olajat használj, és a végén, amikor már megpirult a hús, akkor alacsony lángon keverd hozzá az apróra vágott zöldségeket, magokat, és engedd, hogy picit összeérjenek az ízek. A már lezárt gázon még rövid ideig kevergesd a húsos, zöldséges keveréket. Én ilyenkor bele szoktam keverni egy kis mozzarellát is, hogy jól ráolvadjon! A keveréket hőálló tál aljára öntjük, és arra jöhet rá a tojás, amit már előre kikevertünk. Kicsit össze lehet ezt is kavarni, tetejére rátesszük a mozzarella szeleteket, megszórjuk egy kis oragánóval és irány a sütő! 10-15 percig sütjük, amíg már nem folyós az állaga és lepirult a széle. Vághatjuk torta alakban is, de innentől a képzeletnek tényleg semmi sem szab határt! A hozzávalók is változhatnak, lehet ezt halasan készíteni, hús nélkül, még több zöldséggel, például gombával, de a lista tényleg végtelen!

Készítsd el akár a saját változatodat. :)

Jó étvágyat!

Barbi*

 

A bejegyzés trackback címe:

https://iamfine.blog.hu/api/trackback/id/tr357390276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása